Zámek Radim | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek Radim

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.7  (3x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V roce 1610 Záruba z Hustiřan na místě bývalé tvrze postavil renesanční zámek, který se téměř v původní podobě zachoval dodnes. Zámek je otevřen celoročně a návštěvníkům nabízí zimní i letní prohlídkové okruhy. První písemná zmínka pochází z roku 1320 a uvádí zemanské sídlo Bedřicha z Radimi. Na zámku se vystřídalo mnoho majitelů, nejdéle jej vlastnil knížecí rod Lichtenštejnů. Od roku 1948 do roku 1990 vlastnil zámek stát, pak byl vrácen v restituci potomkům Jaroslava Bukovského. V roce 2005 byl zámek prodán novému majiteli. V posledních letech prošel zámek celkovou rekonstrukcí, interiéry jsou vybaveny renesančním nábytkem. V několika místnostech zůstaly zachovány původní malované záklopové stropy z let 1607-10. V současné době pořádá zámek jednou za měsíc oblíbené noční prohlídky, dále se zde konají oživené a tématické prohlídky včetně velikonočních, mikulášských a vánočních, pořádají se zde koncerty. Zámek v současné době návštěvníkům nabízí 3 prohlídkové okruhy: I. Letní okruh: Život na zámku aneb bydlení renesančního šlechtice Časy prohlídek: od desíti do pěti každou celou hodinu. Okruh otevřen květen - říjen. Zimní okruh: Kuchyně, služebnictvo a správa zámku Časy prohlídek: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 hod. Doba trvání cca 45/minut. III. okruh: Dětský okruh Zapůjčení kostýmů v ceně Okruh otevřen v létě, v zimě pouze po předchozí telefonické domluvě.

> Otevírací doba

leden,únor, březen, duben, květen, červen:
čt a pá 10.00 - 15.00 , so a ne 10.00 - 16.00
červenec, srpen: pondělí - neděle 10.00 - 17.00 hodin
září, říjen, listopad, prosinec: čt a pá 10.00 - 15.00, so a ne 10.00 - 16.00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Radim u Kolína
Ulice: Radim 1
Telefon: 774 607 650
E-mail: [email protected]

> Komentáře