Pošta jednou stopou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pošta jednou stopou

> Termín

21.06.2014 - 14.9.2014

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Výstava představuje až do 14. září 2014 jízdní kola a motocykly používané poštou od osmdesátých let 19. století až do současnosti doplněné dobovými fotografiemi. Součástí výstavy jsou i výtvarné návrhy Kamila Lhotáka s motocyklovou a cyklistickou tematikou. Návštěvníci mají možnost zhlédnout vysoké kolo, na němž se jen udržet bylo skutečným uměním, dále motocykly legendárních značek Laurin & Klement, Itar a Ariel, a v neposlední řadě i praktickou tříkolku JAWA “Pérák”. Přehlídku jednostopých skvostů symbolicky uzavírá moderní elektrokolo. Dobovou atmosféru navozují historické fotografie zachycující vystavené typy dopravních prostředků v poštovním provozu. Atraktivní součástí výstavy jsou také grafické návrhy poštovních známek s cyjlistickou a motocyklovou tematikou od slavného výtvarníka Kamila Lhotáka. Klenotem mezi exponáty je motocykl Douglas, na němž jezdil právě Kamil Lhoták. Doprovodné akce Dopravu historickým motocyklem Ariel zajistí ve spolupráci s Poštovním muzeem Petr Hošťálek z Jihočeského motocyklového muzea. Dopisnici s přítiskem v podobě motocyklu Laurin a Klement od Václava Zapadlíka je možné zakoupit v Poštovním muzeu a zde předat do 31.8.2014 k přepravě.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Vyšší Brod
Ulice: Klášter 136
Telefon: +420 380 746 679

> Komentáře