Týdenní akce do pravěku | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Týdenní akce do pravěku

Foto: Lucie Solníková

> Termín

25.8.2014 - 29.8.2014

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

„…Tady, na té fotografii, co je ten křížek, tam to všechno začalo. Tam našel Jirka toto. To není jen obyčejný kámen, to je zkamenělina trilobita..“ Kdo z nás by neznal legendární větu z dobrodružného filmu Cesta do pravěku od Karla Zemana? Snad každý kluk touží, stejně jako čtveřice hochů z filmu, zažít neopakovatelné dojmy během letních prázdnin… Během příměstského tábora budete mít tu možnost všichni. Poznáme společně geologickou historii našeho okolí, zjistíme, jak to vypadalo v Praze před 400 miliony let. Seznámíme se s typickými horninami a nasbíráme si svědky z dob dávno minulých – zkamenělé praobyvatele moří: hlavonožce, mlže a samozřejmě také trilobity! Ústřední linkou celého tábora je výroba filmu inspirovaného Cestou do pravěku, pomocí tradičních filmových triků, animace i moderních techonologií. Mladí filmaři ale zdaleka nebudou od rána do odpoledne zavření u animačního stolu. Celodenní programy zahrnují i návštěvu filmových ateliérů na Barrandově, plavby stylovou elektrolodí po Čertovce, či výpravu na naleziště trilobitů. Tábor je určen pro děti od 7 do 15 let. Program začíná vždy v pondělí a trvá do pátku vždy od 8:00 do 17:30. Příměstský tábor je vedený zkušenými lektory, zahrnuje kromě aktivního programu i kvalitní stravu a pitný režim. Program: Dopoledne věnujeme poznávání tajů filmového triku a animované tvorby. Provedeme malé filmaře procesem přípravy filmu od námětu, obrazového scénáře, výroby loutek, samotnému natáčení až po postprodukci. Vybrané filmové postupy budeme zkoumat jak v expozici Muzea Karla Zemana tak přímo prostřednictvím Zemanových filmů a vše zúročíme při přípravě vlastního filmu. V odpolední části programu se budeme vydávat i mimo muzeum, tak aby filmové poznávání bylo kombinováno i s pobytem na čerstvém vzduchu a pohybem a zároveň aby zážitky byly co nejpestřejší. Každý den opět končíme kreativními aktivitami v prostorách Saského dvora. Počet dětí je limitován tak, abychom mohli nabídnout individuální přístup všem účastníkům příměstského tábora. Rámcový program: Pondělí - seznamování, hry, komentovaná prohlídka muzea s vysvětlení podstaty triků + poklad, procházka po filmových místech, projekce krátkých filmů o Prokoukovi Úterý - workshop animace, návštěva Barrandov Studio Středa - workshop animace, plavba lodí po Čertovce a Vltavě Čtvrtek - workshop animace, výlet za trilobity Pátek - výtvarné dílny, hry, psaní pohledů z tábora (výroba trikové scény), projekce pro rodiče a závěrečné vyhodnocení Cena tábora: 3.650 Kč za jednoho účastníka. Při účasti 2 a více sourozenců 3.350 Kč. Na tábor je povinná rezervace na telefonu 724 341 091 nebo e-mailem na [email protected]. Rezervace je platná až po uhrazení plné částky nebo 50% zálohy.

> Otevírací doba

Program začíná vždy v pondělí a trvá do pátku vždy od 8:00 do 17:30

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Saský dvůr - Saská 3
Telefon: +420 724 341 091
E-mail: [email protected]

> Komentáře