Unikáty zemských muzeí v Národním muzeu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Unikáty zemských muzeí v Národním muzeu

> Termín

5.8.2014 - 27.8.2014

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Národní muzeum, Moravské zemské muzeum a Slezské zemské muzeum zvou na putovní výstavu, na které představí tři nejcennější skvosty ze svých sbírek. Věstonická venuše, hlava Kelta ze Mšeckých Žehrovic i vzácné meteority z Opavy-Kylešovic společně navštíví Opavu, Prahu a Brno. >> Pro návštěvníky je to jedinečná šance spatřit skvosty, které opouštějí depozitáře jen při zcela mimořádných příležitostech. Z Opavy se unikáty tří zemských muzeí přesunou do Prahy do Nové budovy Národního muzea. Tam si je mohou návštěvníci prohlédnout od 5. do 27. srpna. Poslední zastávkou putovní výstavy bude Moravské zemské muzeum v Brně, které bude výstavu hostit od 5. do 30. září. Výstava, která je součástí projektu Strážci paměti: 200 let muzejnictví v České republice tak zavítá do všech sídelních měst tří nejstarších muzejních institucí, které postupně v průběhu let 2014–2018 oslaví 200 let od založení. Čím je trojice tak vzácná? Hlava Kelta ze Mšeckých Žehrovic představuje jednu z ikon sbírek Národního muzea a keltského (laténského) umění vůbec. Byla vytvořena zřejmě koncem 3. či počátkem 2. století před Kristem a svým provedením představuje nejdokonalejší dílo mezi obdobnými sochami. Více o keltské hlavě si můžete přečíst v našem článku na portálu Muzeum 3000 – Nálezce keltské hlavy jejich objev pobavil. Věstonická venuše patří mezi nejvzácnější umělecké poklady z období téměř před 30 000 lety, kdy osídlení Moravy představovalo vrchol kulturního vývoje v rámci celé Evropy. Železné meteority z Opavy-Kylešovic jsou unikátní především díky tomu, že byly nalezeny v sídlišti paleolitických lovců jehož stáří je datováno do doby před 18 000 lety.

> Otevírací doba

čt - út 10 - 18, st 9 - 18
první středa v měsíci: 10 - 20

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Vinohradská 1, Nová budova Národního muzea

> Komentáře