Muzeum Kouřimska v Kouřimi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum Kouřimska v Kouřimi

Foto: RMK

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

3  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Královské město Kouřim patří k historicky nejvýznamnějším městům v Čechách, což dokazuje množství dochovaných památek na zdejším území. Kouřim je díky své starobylé atmosféře a pestré programové nabídce ideálním místem, kam se vypravit na celodenní rodinný výlet. O bohatých dějinách kdysi krajského města a blízkého okolí se můžete přesvědčit v Muzeu Kouřimska, které nabízí rozsáhlou a atraktivní historickou expozici dokumentující období od příchodu Slovanů do 19. století. V její první části "Staroslovanská Kouřim" se návštěvníci seznámí s vývojem slovanského hradiště a unikátními archeologickými nálezy. Kromě keramiky jsou zde k vidění hrobové nálezy vyzvednuté na knížecím pohřebišti - především zbraně a šperky ovlivněné tehdejší evropskou módou. Druhá část expozice "Středověká Kouřim a Kouřimsko" přibližuje historii města a jeho okolí v období od konce 10. století do 15. století. Interiéry místností se stylizovanými architektonickými prvky posilují dojem návštěvníka, že se skutečně nachází v dobách dávno minulých. Dominantou výstavního sálu je interaktivní model středověké Kouřimi v podobě kolem roku 1400. Třetí část „Historická Kouřim a Kouřimský kraj“ se zabývá dějinami kraje a města od 16. století do poloviny 19. století. Prostřednictvím netradiční formy instalace je zde představen historický vývoj regionu v různých společenských vrstvách (město, církev a šlechta). Muzeum zajišťuje také průvodcovskou službu v kostele sv. Štěpána, který je považován za jednu z nejvýznamnějších památek raně gotického stavitelství ve střední Evropě. V chrámu se nachází kaple sv. Kateřiny s unikátním souborem nástěnných maleb z počátku 15. století. V rámci prohlídky navštívíte i renesanční zvonici s netradičně zavěšenými zvony srdcem vzhůru.

> Otevírací doba

listopad - březen:
zavřeno
duben:
pátek - neděle: 10.00–17.00 hodin, polední přestávka 12.00–12.30 hodin
květen:
úterý–neděle: 10.00–17.00 hodin, polední přestávka 12.00–12.30 hodin
červen–srpen:
úterý–neděle: 10.00–18.00 hodin, polední přestávka 12.00–12.30 hodin
září:
úterý - neděle: 10.00–17.00 hodin, polední přestávka 12.00–12.30 hodin

říjen:
pátek – neděle: 10.00–17.00 hodin, polední přestávka 12.00–12.30 hodin

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Kouřim
Ulice: Mírové náměstí 1
Telefon: 321 783 380
E-mail: [email protected]

> Komentáře