Dětský den v DOXu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dětský den v DOXu

> Termín

26.7.2014

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Odpolední akce pro celou rodinu vám nabídne několik výtvarných dílen inspirovaných výstavami PRVNÍ LINIE a MARTIN RAJNIŠ: Huť architektury. Můžete se těšit na umělce, architekty a rozmanité a neotřelé nejen výtvarné úkoly probíhající souběžně na různých místech centra DOX. Stavba jako živočich Huť architektury Martina Rajniše (H.A.M.R.) postavila na sochařské terase centra DOX Sloní záda. Pojďte si zkusit pod vedením jednoho ze stavitelů postavit svůj vlastní KLACKOID z větví stromů. Přírodní a dnes již netradiční stavební materiál opět ožije pod vašimi rukami za odborné podpory architekta Tomáše Kosnára. Dřevěná stavebnice Jak postavit vyhlídku ze dřeva? A jak dlouhý dům? K dispozici dostanete materiál, který využívá Martin Rajniš pro modely svých staveb a který použil také pro projekt přirozené architektury na Bienále v Benátkách (2010). Dřevěné profily dovolují nekonečně mnoho kombinací, a tak se těšíme na celé nové město. Počkej, milá smrti Workshop s umělkyní a ilustrátorkou stejnojmenné knihy pro děti Kateřinou Suškovou, která přibližuje těžko uchopitelné téma tvůrčí formou. Předlohou nově vydané interaktivní knihy byla prastará lidová píseň O smrti a její téma je obsaženo ve výstavě PRVNÍ LINIE jak v příbězích pamětníků války, tak v intimnosti deníků, do kterých se nebojíme psát nic. O hrdinech, kteří se mohou postavit i smrti. Můj milý deníčku Na deníček z výstavy PRVNÍ LINIE nemusíte umět psát nebo kreslit, stačí „nebát se zažít“. Co jsou ta tajemná obří vejce vedle zákopových valů? Dovedu zachytit pohyb? A další hádanky a úkoly pro kluky, holky i (pra-)rodiče. Vyzkoušejte si netradiční techniky záznamu místa i svých pocitů a zažijete výstavu, od které se (i od sebe navzájem) ledacos naučíte. Kyber Kids V spolupráci s centrem pro umění a nové technologie CIANT se nám povedlo pro Vás připravit speciální dílnu, ve které si budete moci vyzkoušet práci s 3D tiskárnou. Dílnu povedou zkušení odborníci ze společnosti Průša Research. Tato dílna se uskuteční v rámci mezinárodního projektu Vetlicat, jenž usiluje o zvýšení vzdělanosti v oblasti využívání moderních technologií, zejména v propojení s uměním. Výtvarné dílny povedou umělci, architekti, odborníci na 3D tisk a zkušení lektoři centra DOX. Pro děti od 5 let do 99 let. Kapacita dílen je téměř neomezena. Vstup: dospělý + dítě 90 Kč / další dítě 60 Kč Zdarma v případě rodinného členství. Rezervace a informace: [email protected]

> Otevírací doba

14:00 - 17:00 hod

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha
Ulice: Poupětova 1, Praha 7
Telefon: 295568104
E-mail: [email protected]

> Komentáře