Obora Žleby | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Obora Žleby

> Otevřeno

květen, červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

4.7  (3x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Obora Žleby se nachází v zámeckém parku cca 10 minut chůze od státního zámku Žleby. Ukázková obůrka vznikla v roce 1998 za účelem prezentace zde chovaných bílých jelenů. V současné době je v oboře kolem 80 ks bílé jelení zvěře. Při návštěvě ukázkové obůrky můžete od května do konce září vidět malé stádo bílých jelenů při krmení a to na vzdálenost cca 10-15 metrů. V Oboře ve Žlebech také můžete vidět expozici dravců a sov. Vždy po krmení bílých jelenů následuje ukázka letu a výcviku dravců a sov. Dravci zde chovaní, létají při ukázkách v těsné blízkosti návštěvníků. Ukázka je doplněna výkladem o přírodě, životě dravců a záchranné stanici. Ukázky dravců a krmení bílých jelenů Květen, červen, září – pouze soboty, neděle a státní svátky ve 12:00 a v 15:30 hod. Července, srpen – každý den kromě pondělí ve 12:00 a v 15:30 hod. Z dalších druhů zvěře je možné spatřit divoká prasata, muflony, daňky, siky, zvěř srnčí a divoké krocany. Vodní ptáky zastupuje čáp bílý, volavka popelavá, kormorán velký, labuť velká nebo husy polní a velké. Součástí areálu je také Záchranná stanice Lipec pro handicapovaná zvířata z volné přírody. Návštěvníci se zde mohou dozvědět o činnosti záchranné stanice, o zvířatech, která se k nám dostávají a jak zvířatům ve volné přírodě pomoci. Rodiny s dětmi zde najdou klidné místo pro odpočinek i zábavu. Děti si mohou hrát na dětském hřišti, zatímco dospělí si v klidu vypijí svou kávu. V areálu se nacházejí moderní toalety a celý přístup je bezbariérový. Program pro školy V zimních měsících jezdíme za dětmi do základních a mateřských škol přednášet o životě zvířat a záchranné stanici. Například v originální přednášce "Smysly zvířat" se děti dozvědí, jaké zvláštní smysly a dovednosti zvířata v přírodě používají. Jednotlivé smysly a dovednosti jsou představeny ve spolupráci s našimi ochočenými zvířaty. Školní výlety do obory Žleby - Výprava za bílým jelenem Koncem školního roku do obory jezdí školní výlety. Program je pro děti připraven na 2,5 hod. Součástí programu je lukostřelecké vystoupení s možností vyzkoušení si střelby z luku, ukázka dravců a sov, krmení bílých jelenů, ukázka mláďat, seznámení s prací v záchranné stanici a možnost vyzkoušení a vyfotografování se s dravcem na vlastní ruce.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Žleby
Ulice: Žleby

> Komentáře