Muzeum miniatur | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum miniatur

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Nedaleko Strahovského kláštera v Praze najdete Muzeum miniatur s díly vytvořenými Sibiřanem Anatolijem Koněnkem. Podstatná část Koněnkovy práce je věnována miniaturním obrazům. Muzeum vystavuje předměty malované i vyřezávané. Najdete zde také nejmenší knihu světa podle Guinnessovy knihy rekordů. Nejznámějším Koněnkovým dílem, které je od roku 1997 zapsáno i v Guinnessově knize rekordů, je knížka o rozměrech 0,9 x 0,9 mm. Písmeny vysokými pouhých 0,07 mm je zde vytištěna Čechovova povídka Chameleon. Kniha má třicet stránek, avšak místo papíru jsou zde použity velmi jemné plátky březové kůry. Text je doplněn třemi Koněnkovymi kresbami. V Muzeu miniatur si můžete prohlédnout hned několik miniaturních replik slavných pláten namalovaných na kouskách mamutích klů o rozměrech 10x10mm. K dalším zajímavostem zde patří okovaná blecha, která byla prvním Koněnkovým dílem - tvořil ji 7,5 let. Bleška má na zadních nohách zlaté podkovičky připevněné miniaturními hřebíčky a v předních "packách" drží zlaté nůžky, visací zámek a klíč. Dále zde zhlédnete vlak na vlasu, karavanu velbloudů v uchu jehly, trojrozměrnou Eiffelovu věž (3,2 mm vysokou), portrét Čechova na polovině makového zrnka, drobounké kopie mistrovských děl Leonarda da Vinciho, Salvadora Dalího, Sandra Botticelliho i Rembrandta. Návštěvníkům jsou k dispozici zvětšovací skla, čočky i mikroskop, protože většina exponátů je tak malé, že si je bez těchto pomůcek nelze prohlédnout.

> Otevírací doba

denně 9:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Strahovské nádvoří 11
Telefon:  233 352 371
E-mail: [email protected]

> Komentáře