Regionální muzeum Mělník - expozice kočárků a českého vinařství | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Regionální muzeum Mělník - expozice kočárků a českého vinařství

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Expozice mělnického muzea se snaží zachytit široké spektrum života v mělnickém regionu jak v minulosti, tak i v současnosti. Muzeum se specializuje na historii výroby kočárků v Čechách a české vinařství. Regionální muzeum v Mělníku je otevřeno celoročně. Vývoj dětského kočárku je zde zmapován od počátku sériové výroby - od druhé poloviny 19. století do konce šedesátých let 20. století. Jednotlivé exponáty jsou představeny ve stylizovaných dobových interiérech a exteriérech. Expozice je doplněna figurínami, loutkovými kočárky na panenky, dětskými vozítky a houpátky, hračkami a dalšími předměty. Muzeum sídlí v budově bývalého kapucínského kláštera, jehož interiér je zčásti zachován, včetně nástěnných maleb a gotických sklepů. Expozice v hlavní budově muzea nabízí nahlédnutí do historie a tradic Mělnického regionu. Nejmenší návštěvníci mají možnost vyzkoušet si svou zručnost v malé dílně, kde si mohou sestavit modely ze stavebnice Merkur podle vlastních představ. Nejzdařilejší modely budou vystaveny jako součást expozice. Novodobé stavebnice Merkur je také možné na výstavě zakoupit.Vystavené exponáty pocházejí ze sbírek Miroslava Smahy a Michala Widenského. V Mělníku můžete dále navštívit kostnici, zámek, soutok Labe a Vltavy, gotický chrám sv. Petra a Pavla, nebo se vydat na nedaleký hrad Kokořín.

> Otevírací doba

úterý - neděle
9:00-12:00 a 12:30-17:00 hodin

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Mělník
Ulice: nám. Míru 54
Telefon: 315 630 922
E-mail: [email protected]

> Komentáře