Pracháček - Velké dobrodružství se zlatou žábou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pracháček - Velké dobrodružství se zlatou žábou

Autor: Olga Stankovičová

Kouzelný pohádkový příběh o Pracháčkovi, panáčkovi, kterého na půdě starého domu stvořil ve světle slunečních paprsků vítr z chomáčků prachu, a jeho kamarádce a ochránkyni — Zlaté Žábě. Jako v každé správné pohádce i zde bojuje dobro se zlem, statečnost se zbabělostí, dobré skutky s osobním prospěchem. Pohádka nepostrádá tajemno a dobrodružství: „Pracháček nad tím kroutil vyjeveně hlavou. Když promluvil, zjistil, že trochu koktá. „Co-co-co to by-bylo?“ „Má to hnusnou chuť!“ odplivovala si Zlatá Žába znovu a znovu. „Tfuj, tfuj!“ „To-to byla o-ona…“ řekla konečně Princezna třaslavým hláskem. „Ro-rosnice!“ „No… není moc pěkná. Aspoň nám nic neudělala.“ „U-udělala…“ zašeptala Princezna. „Do-dostala tadyto-toho strážce.. a a-asi i ně-někoho vpředu.. vy-vysála je… už… už nejsou….“ A stejně tak poetiku: „Chodba se náhle rozšířila, klenba se zvedla kamsi vysoko a před nimi se objevil Alabastrový Hrad. Ach, ta nádhera! Celý byl z nejbělejšího kamene a průzračného skla. To on tak zářil!“ Své si v knížce najdou jak holčičky a kluci, tak jejich rodiče. Příběh je doprovázen krásnými ilustracemi Jakuba Kouřila, jednoho z nejtalentovanějších výtvarníků nastupující generace. Krátce o autorce: Pohádku napsala Olga Stankovičová na začátku sedmdesátých let. Dodnes však (až na krátkou ukázku v samizdatovém sborníku Čert má kopyto) knižně nevyšla. Kompletní rukopis se objevil až po smrti autorky v roce 2011. Byla manželkou legendárního básníka Andreje Stankoviče a po léta jednou z nejbližších přítelkyň Olgy Havlové, s níž vydávala v letech 1981 – 1988 samizdatový časopis Nový brak. Po roce 1989 pracovala Olinka Stankovičová ve Výboru dobré vůle Olgy Havlové.

Nakladatelství: ostatní
Kategorie: pro předškoláky, pro malé školáky, pohádky, příběhy, dobrodružné
Více info: http://www.pejdlovarosicka.cz/knihy/olga-stankovicova-prachacek/

Kategorie
Nakladatelství

Hledat v textu