V ŠÁRCE SE POŠLAPE NÁSILÍ NA PATY | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

V ŠÁRCE SE POŠLAPE NÁSILÍ NA PATY

V sobotu 20. září 2014 startuje z kempu Džbán v Divoké Šárce v Praze první ročník charitativního pochodu proti domácímu násilí. Pochod o délce 6 km s názvem „Šlapeme násilí na paty“ se pořádá na podporu obětí domácího násilí a ve prospěch sdružení ACORUS, které jim pomáhá. Partnerství se ujala značka Ecco, která první stovce registrovaných nabízí speciální dárek - 20% slevu.

Hlavním cílem pochodu je upozornit širokou veřejnost na fenomén domácího násilí. „Z dlouholeté praxe víme, že čím více je společnost otevřenější vůči tématu domácího násilí, tím větší odvahu oběti nacházejí a řeší svou tíživou rodinnou situaci. Je velmi důležité, aby se oběť nebála obrátit na policii a další instituce, které jí poskytnou odbornou pomoc“, vysvětluje Zuzana Zdena Bednářová, ředitelka centra ACORUS.

Na start se všichni, kdo mají rádi procházky a chtějí pomoci, mohou postavit kdykoliv mezi 11.00 a 13.00 hodinou, charitativní startovné je 150 Kč, děti do patnácti let neplatí. Online registraci k pochodu naleznete na www.slapemenasilinapaty.cz nebo www.acorus.cz. Na startu každý účastník obdrží silikonový náramek a děti kartičku na razítka, která budou po cestě sbírat.

Výtěžek ze startovného použije ACORUS na provoz služeb pro osoby ohrožené domácím násilím. Navíc za každý kilometr “ušlý proti násilí” věnuje firma ECCO, generální partner pochodu, osm korun na účet sdružení ACORUS. Snahou je, aby se z pochodu stala každoroční tradice.

Záštitu nad pochodem převzala starostka Prahy 6, Marie Kousalíková. Akci svou účastí podpoří také Michaela Jílková, Květa Fialová a David Matásek. Na odpoledne je v kempu Džbán, kde je zároveň start i cíl 6 km okružní trasy pochodu, připraven program pro rodiny. Vystoupí dětské divadlo Rolnička, Cirkus TeTy s představením vzdušné akrobacie, dále se účastníci mohou těšit na hudební vystoupení členů divadla Kalich a hudební workshop.

Občanské sdružení ACORUS funguje už sedmnáct let. Poskytuje komplexní pomoc obětem domácího násilí. “Ohrožené osoby mohou využít služby (zdarma a anonymně) ambulantní poradny, kde nabízíme sociálně-právní a psychologické poradenství, psychoterapii a právní informace obětem trestných činů. Dále provozujeme azylový dům na neveřejné adrese, kam se lze dovolat na naši nonstop linku. Po až ročním pobytu v azylovém domě lze některé klientky ubytovat v bytech následné pomoci. V případě náhlé vyhrocené krizové situace mohou týrané ženy i s dětmi využít krizová lůžka”, vysvětluje ředitelka Zdena Zuzana Bednářová. Mezi další aktivity ACORUSu patří i vzdělávací programy pro odbornou veřejnost či preventivní besedy pro středoškoláky, na nichž se mluví třeba i o tom, jak hned v zárodku poznat, že počínající vztah nese znaky násilí.

10. 9. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře