Únor je tady a s ním naše víkendové tipy! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Únor je tady a s ním naše víkendové tipy!

První únorový týden je pomalu za námi a období masopustu je v plném proudu. Naše víkendové tipy se ani této bujaré oslavě nevyhnou. Pozveme vás také do pohádkového lesa, za večerníčkovskými ledovými sochami nebo na karneval.

 

Letenský masopust

Sraz masek na Strossmayerově náměstí a průvod  za doprovodu hudby směrem na Letnou na vás čeká v sobotu dopoledne. Odpolední masopustní program bude pokračovat v Národním zemědělském muzeu, kde můžete ochutnat tradiční gastronomii a užít si doprovodný program. Všichni, kdo přijdou v masce, budou mít vstup na výstavu Jede traktor v muzeu.

 

Karnevalová jatka

Přijďte s dětmi oslavit masopust. V prostorech multikulturního prostoru Jatka 78 se můžete těšit na dětské karnevalové odpoledne se soutěží o nejlepší masky. Připravený bude i koncert kapely BodyVoiceBand nebo fotografický koutek Smilebox. A určitě přijde i kouzelník!

 

Festival ledových soch na téma Večerníček

Nenechte si ujít jedinečný zážitek a přijďte se podívat na oblíbené kreslené postavičky, jak je určitě neznáte. Celý víkend bude na střeše Galerie Harfa probíhat již 5. ročník Festivalu ledových soch a tématem je tentokrát Večerníček. Připravený bude i doprovodný program pro celou rodinu.

 

Masopust ve Vysokém Chlumci

Masopustní průvod, tvořený kostýmovanými postavami, přijde za doprovodu kapely před bránu skanzenu. Na přilehlém prostranství se pak odehrají masopustní taškařice a žertovné scénky. Poté se průvod vydá do centra obce, kde oslavy budou pokračovat masopustním veselím v prostorách starého Lobkowiczkého velkostatku.

 

Pohádkový les Po stopách Sněhové královny

V zámecké zahradě v Liblicích bude čarovat Sněhová královna! Na kilometrové trase parkem budou na děti čekat herci v překrásných kostýmech a u nich budou děti na jednotlivých stanovištích plnit zapeklité úkoly. Pomohou děti zasytit hrachem starou vránu a princi pochytat splašené koně? Dokáží čarodějnici nasbírat dost pavouků na polévku a hodné babičce rozpustit zakleté rampouchy?

 

Masopust v Zoo Ústí nad Labem

Děti budou moci soutěžit, tvořit ve výtvarné dílně, podívat se na pohádku Divadla V pytli. Nebude chybět tradiční občerstvení a malování na obličej. Masopustní průvod masek doprovodí do spodní části zoo kapela, kde si všechny masky budou moci spolu zatančit. Děti v kostýmech mají vstup do zoo zdarma.

 

Masopust na Slezskoostravském hradě

Přijďte zažít atmosféru masopustu na Slezskoostravský hrad. V minulosti byl masopust svátkem obžerství, během kterého se bylo třeba dobře najíst. Konaly se zabijačky, hostiny a tancovačky. Vy se můžete těšit kromě dobrého jídla a pití také na ukázky lidových zvyků, rej masopustních masek a lidové písničky. Zkrátka program, který pobaví nejen děti, ale i dospělé.


Lešetínský fašank

Tradiční masopustní veselice v centru Zlína. Program zaplní množství hudebních vystoupení, průvod masek, ukázka lidových řemesel i tradiční zabijačka. Nebudou ani chybět atrakce pro děti, jako např. kolotoč.


Karneval ve Starém Lískovci v Brně
Princové, princezny, kosmonauti, berušky, skřítci, piráti... přijďte se pobavit na karneval, na kterém vás čeká cesta do vesmíru! Můžete potkat obyvatele vzdálených galaxií, projít se po Měsíci i se proletět se raketou. Čeká na vás karnevalové řádění a tancování, vesmírné hry a soutěže, tvořivá dílnička a  dokonce i fotoateliér "U Marťana".

Pokud jste si nevybrali, náš web je dalšími nápady doslova nabitý. 

 

Z redakce přejeme krásný víkend. 

3. 2. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře