Štafeta zdravého životního stylu maminek MAMINY RUN může proběhnout i Vaším městem. Jak to dopadlo v Hradci Králové? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Štafeta zdravého životního stylu maminek MAMINY RUN může proběhnout i Vaším městem. Jak to dopadlo v Hradci Králové?

Do věnného města Hradce Králové doputoval štafetový kolík, který se stal symbolem zdravého životního stylu maminek po celé České republice. Hradecké maminky se tak staly součástí programu MAMINY RUN, který má za cíl zapojit tisíce maminek z desítek měst a obcí. Za podpory primátora Hradce Králové MUDr. Zdeňka Finka 12. 7. absolvovaly pětikilometrovou trať po opraveném a slunném nábřeží podél Labe směrem na Předměřice a zpět.

Primátor hradecké maminky oficiálně přijal den předtím na Magistrátu města a předal jim na stvrzení podpory vlajku města a ujal se pocty sobotní „závod“ odstartovat. Závod v uvozovkách, protože nešlo o sportovní výkony, ale o účast a s ní spojenou podporu zdravého pohybu a radosti z něj. Maminky se na trať vydaly i s kočárkem nebo i s těhotenským bříškem. Tatínkové svým drahým polovičkám fandili a hlídali ratolesti. Někdo běžel, někdo šel, ale štafetový kolík s hradeckou vlajkou a dalšími symboly již zúčastněných měst absolvoval trasu běhu MAMINY RUN s nimi.

Primátor Fink si atmosféru akce pochvaloval a děkoval po jejím ukončení pořadatelům i účastnicím: „Z celé akce čišela absolutní pohoda a radost, takové akce v Hradci Králové vždy vítáme.“

Maminky si společný pohyb také nemohly vynachválit a v tričkách MAMINY RUN, které dostaly v rámci startovného, některé absolvovaly i šest a půl kilometru. Akce je pro maminky všeho věku a fyzické zdatnosti ( běžely i babičky ).

„Jsem moc ráda, že jsem běžela, i když jsem se ze začátku proklínala. Ani nevíme, co v nás dřímá! Byl to super den, bezva pocit až do večera. A také nakopnutí do budoucna. Moc děkuji za akci,“ pěla chválu maminka Martina druhý den po akci.

Role patronky akce v Hradci Králové se zhostila Michaela Husárová a Jana Kastnerová, zakladatelka festivalu maminkovského sportu MAMINY CUP  (www.maminycup.cz), na který nekonečná štafeta běhu maminek MAMINY RUN (www.maminyrun.cz) navazuje.

„Cílem štafety je motivovat co nejvíce maminek ke zdravému životnímu stylu a radosti z pohybu,“ vysvětluje hlavní myšlenku projektu Jana Kastnerová.

Štafetový kolík se každých čtrnáct dní stěhuje do jiného města nebo obce, kde místní maminky také absolvují nejméně pětikilometrovou trať, kterou jim patronka vytyčí a tamní starosta nebo primátor zaštítí a věnuje jim symbol města nebo obce. Kolík neputuje tudíž mezi účastnicemi, ale mezi místy, která podporují sportovní vyžití maminek. Po Hradci Králové pokračuje štafeta do Křenic u Prahy. Kolík tam bude poslán skrze kurýrní služby PPL, které jsou partnerem MAMINY RUN pro jeho transport. Mottem programu je Nikdy nekončící štafetový běh maminek Českou republikou.

Do konce roku se uskuteční ještě 13 běhů maminek a zájem byl obrovský. Do projektu se zapojily jak velká města jako Praha, Ostrava nebo Brno, od kterých převezmou štafetu i menší obce například moravské Ivančice. Počet zúčastněných maminek a počet naběhaných kilometrů se sčítají, aby maminky účastnice mohly být na co hrdé a příští rok se pokusily svůj výkon a počet ještě vylepšit.

První běh štafety se běžel 31.5. 2014 ve Sportovním areálu na Kladně. Zde převzala štafetu česká olympionička a dvojnásobná maminka Kateřina Emmons a převezla ji do své rodné Plzně, kde se stala patronkou celého běhu. Od ní převzala pomyslnou pochodeň patronka třetího běhu v Benešově Eliška Růžičková a běhu se účastnila další osobnost Kateřina Jacques, maminka dokonce trojnásobná.  

 

 

 

19. 7. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře