Sobota bude na Dvořákově Praze patřit dětem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Sobota bude na Dvořákově Praze patřit dětem

Antonín Dvořák jako komiksový hrdina, vystoupení brilantně nekorektní komické dvojice Igudesman & Joo, koncerty pod širým nebem nebo divadlo na chůdách – taková jsou hlavní lákadla hudebního festivalu Dvořákova Praha na sobotní odpoledne 20. září v Rudolfinu a jeho okolí. Na Rodinném dni Dvořákovy Prahy se malí návštěvníci hravou a zábavnou formou seznámí s životem a dílem Antonína Dvořáka a také zjistí, že u vážné hudby mohou zažít spoustu legrace i nečekaných překvapení. Venkovní program, který začíná ve 13.00 hod, je zdarma. Více informací na www.dvorakovapraha.cz.

Sobotní festivalový program naplní nejen Dvořákovou hudbou dívčí klarinetový soubor Cantarina Clarinete, který rozezní své nástroje na schodišti Rudolfina již od 14:00 hodin. Vedle Dvořákovy Humoresky rozehraje či roztančí náměstí Jana Palacha hudba Jaroslava Ježka a Scotta Joplina. Třešničkou na dortu bude svěží a nevšední provedení klasických melodií v osobitém podání zábavného dua komiků Igudesman & Joo, kteří přijdou publikum před Rudolfinum pozdravit v 30min strhujícím venkovním programu v 15:30 a následně vystoupí od 17:00 ve Dvořákově síni Rudolfina se svým představením A Little Nightmare Music.  Spojení interpretační virtuosity s nekompromisním inteligentním a hravým humorem okouzlí malé diváky a odzbrojí i velké milovníky klasiky. Program odkazující na Malou noční hudbu W. A. Mozarta A Little Nightmare Music oslovuje všechny generace. Na svá festivalová vystoupení lákají originální pozvánkou http://youtu.be/ZVyM0vEufIM.

Od 13:00 do 17:00 na malé návštěvníky čeká také výtvarná dílna ilustrátorky Renáty Fučíkové, Antonín Dvořák v komiksu. Autorka komiksového bestselleru Antonín Dvořák připravila pro děti pro tuto příležitost speciální pracovní sešit. Po celou dobu festivalu je v Rudolfinu zpřístupněna výstava reflektující právě knihu Renáty Fučíkové, kterou produkovala Česká centra. Celé odpoledne čeká na návštěvníky i výtvarná dílna Postavme si svoje město Nadace Proměny připravená ve spolupráci se Stanicí techniků DDM hlavního města Prahy. O další zábavu se během sobotního odpoledne na Palachově náměstí postarají herci na chůdách i herci na zemi z pražské DAMU v dobových kostýmech.

Program Rodinného dne:

13.00-17.00 "Antonín Dvořák v komiksu", Výtvarná dílna R. Fučíkové pro malé kreslíře, Rudolfinum - nám. J. Palacha.

13.00-17.00 "Postavme si svoje město",  Výtvarná dílna Nadace Proměny ve spolupráci se Stanicí techniků DDM hl. m. Prahy, Rudolfinum - nám. J. Palacha.

14.00 "Dvořák Open Air", Vystoupení souboru Cantarina Clarinete spojeného s oslavou hudebního génia pod širým nebem, Rudolfinum - schody.

15.30-16.00 Igudesman&Joo: Přepadení, Ochutnávka z umění fenomenálních komiků Igudesman&Joo, Rudolfinum - schody.

17.00 "Igudesman&Joo: A Little Nightmare Music", Spojení interpretační virtuosity s nekompromisním inteligentním a hravým humorem okouzlí malé diváky a odzbrojí i velké milovníky klasiky. Rudolfinum - Dvořákova síň.

18. 9. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře