Setkání se spisovali nakladatelského domu Albatros media | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Setkání se spisovali nakladatelského domu Albatros media

Zveme vás i letos do stánku Albatros Media na tradičním veletrhu Svět knihy. Knížky od Albatrosu najdete ve dnech 16. až 19. května na stánku P 208 v pravém křídle Průmyslového paláce na pražském Výstavišti. I my se přijdeme podívat na Krtečka :). 

A jaký na vás ve stránku Albatros Media čeká program? To popisují řádky níže.

16. 5. 2013 Čtvrtek

10.00 – 12.00: Jak se vaří kniha - ukázka edukativního programu nakladatelství Albatros. Děti se dozvědí, jaká je cesta knihy od spisovatele ke čtenáři, a samy si vytvoří vlastní knihu. Díky nejmodernějším technologiím odcházejí s výtiskem. Tentokrát se spisovatelkou Ivou Peroutkovou.

14:00: Křest knihy Aby Vám neuplavalo mejdlo. Podívejme se s autory Ivanem Pilným a Janou Kolářovou na nejpalčivější otázky současnosti bez příkras, ale s humorem a nadhledem.

17. 5. 2013 Pátek

9.30 – 10.30: Petra Braunová a její Rošťák Oliver - setkání s Petrou Braunovou nad jejími knížkami o Oliverovi,  který je pěkný rošťák.. Autorka Rošťáka Olivera napsala před deseti lety pro svého syna, který je dnes dospělý, letos připsala nový druhý díl Rošťák Oliver a Marica čarodějka.

10.30 - 12.30: Jak se vaří kniha - ukázka edukativního programu nakladatelství Albatros. Děti se dozvědí, jaká je cesta knihy od spisovatele ke čtenáři, a samy si vytvoří vlastní knihu. Díky nejmodernějším technologiím odcházejí s výtiskem. Tentokrát se spisovatelkou Danielou Krolupperovou.  

13.00 – 14.30: Čtení s Ivonou Březinovou a Gabrielou Futovou - Ivona Březinová kromě psaní svých vlastních knížek překládá ze slovenštiny půvabné vyprávění Gabriely Futové o „Psí škole kocoura Rudochlupa“. O této i dalších knížkách si budou obě autorky povídat s dětmi.

14.30 – 15.30: Kdo ohrožuje mé dítě? Beseda s autory knihy  Bezpečnost dětí na internetu.  Autoři knihy Lenka Eckertová a Daniel Dočekal hovoří o možných nástrahách, které na děti číhají na internetu a jejichž existenci si dospělí často ani neuvědomují. Kniha „Bezpečnost dětí na internetu“ je jediná svého druhu na českém trhuů

16.00 – 17.00: Výstup na Magické hory s herečkou Květou Fialovou a Václavem Cílkem – vzpomínání na úspěšný televizní cyklus.

17.00: David Deyl – autogramiáda, charismatický zpěvák podepíše svůj zpěvník.

18. 5. 2013 Sobota

9.30 – 10.30: Oblíbená autorka Martina Drijverová a ilustrátor Vojtěch Otčenášek pokřtí trilogii „Lásky českých spisovatelů“, „Lásky českých malířů“ a "Lásky českých hudebníků". Příležitost, jak se něco dozvědět o citovém životě českých umělců a doplnit si suché znalosti ze školy. Koho by to nezajímalo? Zamyslíme se nad osudy takových osobností, jako byl: Bedřich Smetana, Leoš Janáček, Josef Mánes, Božena Němcová či Jaroslav Vrchlický.

11:00 - 12.00: Vydejte se s autory Klárou a Janem Smolíkovými na dobrodružnou cestu za husity! Prostřednictvím zábavného komiksu navštívíme vojenské ležení s vozovou hradbou, ocitneme se v hradní hladomorně, poslechneme si kázání v Betlémské kapli, zažijeme zmatky na hoře Tábor a na skok se podíváme do Kostnice i do Kutné Hory. Zjistíme, co vlastně způsobil před šesti sty lety Mistr Jan Hus, i co se dělo po bitvě u Lipan.

12.15 – 13.10:  Beseda s Halinou Pawlowskou, která patří už mnoho let mezi nejpopulárnější české spisovatelky.
 
14.00 – 15.30: Listování se Stephenem Clarkem a Lukáše Hejlíkem - britský novinář Stephen Clarke je autorem oblíbené série o Paříži a Francii, která začala knihou Merde! Rok v Paříži. Lukáš Hejlík si ho pozval jako hosta do svého pořadu Listování. 

16.00 – 17.00: Charismatická herečka Chantal Poullain představí svoji knihu Život na laně.

19. 5. 2013 Neděle

9.30 – 10.30: Šperky z korálků s Radkou Flekovou - vytvořte si pod dohledem zkušené autorky šperk z korálků! Radka Fleková vám poradí jak na to a vy odejdete z veletrhu s báječným šperkem.

10.45 – 11.45: Májové věnce a ozdoby s Lucií Dvořákovou - vytvořte si jarní věnec či dekoraci pod dohledem zkušené autorky návodných knih Originální věnce a přírodní dekorace a Originální výtvarné nápady pro děti i rodiče. 
 
12.00 – 12.45: Beseda s populární slovenskou autorkou Evou Urbaníkovou.

13.00 – 13.45: Vzpoura mozků podle Václava Šorela - Václav Šorel je autorem kultovních českých komiksů, které vyšly ve Zlaté knize komiksů. Autor zavzpomíná na okolnosti jejich vzniku i na své spolupracovníky.

14.00 – 14.45: Hrábky drápky odpadky - Herec Jan Potměšil, literární vědec Petr Šrámek a ilustrátor Chrudoš Valoušek vybírají z antologie poezie pro děti 19. století Hrábky drápky odpadky ty nejlepší kousky.

 

 

Více o knihách a doprovodném programu se dozvíte také na webu www.albatrosmedia.cz/.

 
Redakce Kam s dětmi

 

12. 5. 2013



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře