Rodinný muzikál Ať žijí duchové je tady! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rodinný muzikál Ať žijí duchové je tady!

Filmová komedie Ať žijí duchové ožila na jevišti Kongresového centra Praha jako muzikál. Pohádkový příběh s písněmi Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka měl premiéru 22. dubna 2016 v režii Antonína Procházky. Inscenaci produkuje tým muzikálu Mamma Mia!, který kultovní film uvedl jako výpravnou rodinnou podívanou ve hvězdném obsazení.

Před čtyřiceti lety se na hradě ve vesničce Brtnice natáčel slavný film Ať žijí duchové!, a tak místní ochotníci přijdou s nápadem sehrát známou hudební komedii v létě pod širým nebem,“ vysvětlil inscenační záměr autor divadelní adaptace Antonín Procházka. V představení zní kromě oblíbených hitů jako Dumky žalky, Hajný je lesa pán, Žampióny nadívané a Den je slunečný také několik dalších písní tandemu Svěrák – Uhlíř, například Není nutno, Nepouštěj staré známé pro nové anebo Elektrický valčík ze hry Lijavec divadla Járy Cimrmana. Všechny skladby jsou zpívány živě za doprovodu orchestru vedeném Daliborem Kaprasem.

"Pan Svěrák vyslovil souhlas s muzikálovou úpravou. Komedie má  sice několik nových postav, ale hlášky Černé kroniky nebo láska Leontýnky a Dlouhého Jendy samozřejmě zůstaly," uvedl režisér Antonín Procházka, který do hlavních rolí obsadil plejádu herců: Jiřího Langmajera, Adélu Gondíkovou, Chantal Poullain, Romana Vojtka, Danu Batulkovou, Richarda Genzera, Petru Vraspírovou, Michala Suchánka, Vladimíra Kratinu, Davida Gránského, Hanu Holišovou, Davida Suchařípu, Ivanu Korolovou a mnohé další. Postavu vedoucího samoobsluhy Jouzy, kterého ve filmu hrál Lubomír Lipský, vytvoří Jiří Korn a Václav Kopta.

"K duchům mám hodně osobní vztah," vysvětlil člen divadla Semafor Kopta, "ve filmu jsem totiž zpíval všechny dětské party včetně Pramen zdraví s dětským sborem základní školy Sušická. Byl to můj úplně první kontakt s filmem, první dobrodružství s natáčením, na které dodnes moc rád vzpomínám," dodal textař a klavírista Václav Kopta. 

Výpravný rodinný muzikál Ať žijí duchové! na motivy filmu Oldřicha Lipského, který na serveru CSFD získal 81%, nabízí dekoraci s množstvím kouzel a divadelních triků. „Výprava zabírá celé jeviště, které je největší z českých divadel,“ popsal ak. arch. Daniel Dvořák, držitel Ceny Alfréda Radoka za scénografii.

V Kongresovém centru Praha byl postaven hrad, jezdí tady auto, létají kopretiny a duchové kouzlí,“ upřesnil legendární scénograf muzikálů Karla Svobody Dracula a Monte Cristo.

 

Více najdete na www.atzijiduchovemuzikal.cz.

1. 5. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře