Pražská doprava s dětmi a kočárkem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pražská doprava s dětmi a kočárkem

Už se o tom napsala spousta článků, ale po dnešní zkušenosti jsem prostě nemohla jinak…

Tak jsem se po dlouhé době vypravila na „výlet“ pražskou hromadnou dopravou s kočárkem a s druhým dítětem k tomu. Cesta z Břevnova na Budějovickou a zpět se možná nezdá tak dlouhá, ale pro mě to byl opět očistec.

To že si cestu plánuju dopředu, tak abychom jeli nízkopodlažní tramvají a na metru byl výtah, je jasné. Kdo jezdí s kočárkem a ještě s dalším dítkem, to jistě chápe. Ale co nechápu já, jsou lidi okolo. To jsme my matky na rodičovské tak mimo?

Vyjeli jsme po poledni. Schválně, není to špička, nebude nikde tolik lidí. No jo, ale když ty nízkopodlažky jezdí třikrát za hodinu! Takže v tramvaji tři kočárky. Kdyby se aspoň ti cestující, co sedí, zvedli a uvolnili trochu místa, aby se dalo nastupovat a vystupovat, to ne. Takže moje starší dítě se mě drželo za nohu a někdo cizí mi na tu druhou šlapal. Metro bylo super, až do té doby, než mi paní v letech mé mamky vynadala, že tam nemám s tím kočárkem co dělat. Ale jak se dostat z místa A do místa B, když nemáme dvě auta? To se mám teleportovat?!

Na Budějovické, pokud tedy nechcete jet po eskalátoru (popravdě já je nemám moc ráda, uhlídat kočárek a čtyřletého kluka je trochu fuška), musíte ujít snad kilometr, abyste se dostali od výtahu z metra k bezbariérovému výstupu. 

Všechno jsme zařídili, koupili si hranolky a hurá domů.

Cesta zpátky byla podobná, až na tu hodnou paní, která si celou dobu povídala se synem v tramvaji a ještě mu dala bonbony.

Co z toho plyne? Pro syna to byl úžasný zážitek. Jeli jsme přeci tramvají, metrem a ještě k tomu autobusem. Ale já si další cestu rozhodně rozmyslím nebo vyzvednu syna ze školky po „spa“ a pojedu jenom s kočárkem.

Jak jste na tom vy? Cestujete s dětmi a kočárkem po Praze? Jaké máte zkušenosti se spolucestujícími a co v jiných městech, je to stejné jako v hlavním městě?

PS: Musím ale uznat, že za poslední tři roky je cestování po Praze jednodušší. Jezdí mnohem více nízkopodlažních tramvají i autobusů a na metru jsou výtahy taky častější.

Za redakci Kam s dětmi Magda Dlouhá

26. 2. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře