Od července zdarma pražskou MHD | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Od července zdarma pražskou MHD

Rodiče dětí do tří let budou jezdit od 1. července pražskou MHD bezplatně. Krom toho dojde  ke zlevnění ročního kuponu o více jak tisíc korun. Revoluce? Populismus? Možná ano, ale pro nás – rodiče malých dětí jsou to fajn zprávy.

A pokud máte kromě dětí ještě psa – další dobrá zpráva - i ti již nebudou muset cvakat jízdenky :-)

Praha chce na novinky přilákat do MHD více cestujících, a ulevit tak přetížené automobilové dopravě. Takže kam s dětmi? Do tramvaje? Osobně si tedy myslím, že kdo metrem či tramvají jezdil, bude jezdit i nadále a kdo si zvykl na komfort vlastního vozu, stejně už nepřestoupí.

Ale novinky určitě vítám. Šimonovi budou tři roky už koncem října, takže si tuhle výhodu moc dlouho neužiji. A mimoto mě za těch pět let, co jezdím s dětmi MHD, všeho všudy kontrolovali asi třikrát. Mám takový pocit, že kočárek či dvě malé děti v rukou dávají téměř jistotu „pohodlného“ průchodu kolem pražských kontrolorů. Musím se přiznat, že na to občas spoléhám a tu stanici tramvají ze Stromovky domů, kterou často absolvuji, protože: „Maminko, mě už bolí nohy, svezeme se ten kousek tramvají…“, jedu prostě bez jízdného.

Již měsíc zvažuji nákup ročního kuponu, ale svou první Opencard si zatím neobstarám. Ještě pár měsíců si vystačím s SMS jízdenkami a pak si budu od července drandit s dětmi pražskou MHD křížem krážem, abychom si to náležitě užili :-)

Jízdy zdarma bohužel nebudou platit ve vlacích přidružených do systému PID a krom toho děti do tří let budou muset mít průkazku s fotkou, ale tu dvacku, kterou má průkazku stát, ráda zaplatím.

A co na novinky říkáte vy? Potěšily vás? Nebo byste více ocenili výtahy ve stanicích Můstek, Hradčanská, Anděl atd. či častější nízkopodlažní tramvajové a autobusové spoje??? Tak to už je zase další kapitola MHD, že…

 

Šťastnou cestu přeje Vendula Dittrichová

17. 2. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře