Nejmladší motokrosoví jezdci bojovali na Šiklově mlýně o pohár | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nejmladší motokrosoví jezdci bojovali na Šiklově mlýně o pohár

Třetí dubnový víkend na Šiklově mlýně ve Zvoli nad Pernštejnem ovládli motokrosoví jezdci všech věkových kategorií. V sobotu 19. a v neděli 20.4. se zde jel další ze závodů Mistrovství České Republiky v Cross Country Open. Návštěvníci shlédli jízdu profesionálních licencovaných jezdců, ale na své si přišli i hobby jezdci, kteří na stejné trati mohli změřit své síly. Trať byla střední obtížnosti a k vidění tak bylo několik opravdu pekelně rychlých jízd. Zvláště pak hobby jezdci se potrápili na technických pasážích. Divácky oblíbenou kategorií jsou i junioři, kde startují děti již od 6 let. Závodů se tento rok účastnilo přes 170 jezdců. Sobotní počasí nás trochu trápilo nepříjemným větrem. I tak si jezdci, ale i diváci užili krásný víkend, kterému přispěl i doprovodný program Šiklova mlýna a samozřejmě rocková hudba, pár dobrot z udírny a točené pivečko. Kdo o víkendu propásl náš mistrovský závod, nemusí zoufat, již další víkend pořádáme na Šiklově mlýně Offroad Maraton 2014. Na dráze se proti sobě postaví motocykly, čtyřkolky i auta a užijí si ten správný adrenalin. Zveme všechny již tento víkend 26.4.2014 na Šiklův mlýn.

Sobotní závody odstartovaly juniorské jízdy. Malí jezdci závodili na horní jednodušší části offroadové dráhy, která i pro ně skýtala pár záludných technických částí. V 10 hodin pak odstartoval závod žen, mužů, kadetů i veteránů, což bylo takové navnadění na hlavní mistrovský závod, který odstartoval v 13:00. Na závodníky čekala dvouhodinová jízda areálem Šiklova mlýna. Celý den pak uzavřel závod hobby jezdců a dvojic, kteří si také zajeli slušnou trať kolem 110 min. Před 7. hodinou večerní pak na offroadové dráze proběhlo slavnostní vyhlášení všech kategorií, kterému ještě předcházela tombola, které se losovala ze startovacích čísel.

Nedělní závody pak začaly v 9 hodin jízdou žen, mužů, kadetů i veteránů a po nich opět následoval mistrovský závod, který byl už pro někoho trochu náročnější a to nejen po předchozích sobotních jízdách, ale také po večerní zábavě, kterou zdarma zajistil Šiklův mlýn. Jezdci i návštěvníci se mohli zúčastnit moderované soutěže na elektrickém býku o nejlepšího Toreadora El Paso a naše tanečnice si pro ně připravily americký kankán nebo zábavnou přehlídku spodního dobového prádla. Celá víkendová akce byla ukončena v neděli před 16. hodinou, kdy byly dovyhlášené poslední kategorie a pořadatelé se rozloučili s jezdci i návštěvníky.  

 

20. 4. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře