Královský průvod z Prahy na Karlštejn | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Královský průvod z Prahy na Karlštejn

Ve dnech 4. a 5. června se opět vydá Královský průvod z Prahy na Karlštejn. I vy se můžete vedle císaře Karla IV.  a jeho manželky Elišky Pomořanské, jezdců na koních, dvořanů a muzikantů zúčastnit této jedinečné akce. A pokud víte, že takovou trasu s dětmi neujdete, vyberte si některou zastávku slavnostního průvodu a vydejte se tam na výlet. Všude je pro vás připravený bohatý program.

Průvod vyráží v sobotu v 9:30 ze třetího hradního nádvoří, přímo od katedrály sv.Víta, kde bude průvod požehnán,  a končí v sobotu na zámku v Dobřichovicích, odkud v neděli pokračuje až na Karlštejn, kde císař s manželkou uloží korunovační klenoty a rozloučí se. Po celé trase je připraven bohatý doprovodný program, jehož přesný rozpis najdete na detailně propracovaných stránkách, kde se můžete seznámit nejen s historií středověkých slavností a průvodů, ale i s historií hradu Karlštejn či korunovačních klenotů. Myslím, že po důkladné přípravě  by prožitek z průvodu  mohl být hlavně pro děti hlubší a zajímavější. Tatínkové se zase mohou seznámit s dopravními omezeními, možnostmi parkování atd.

Z programu stojí za zmínku historické slavnosti v Dobřichovicích, kde v sobotu už od 14:00 bude probíhat dobový jarmark s kejklíři a kouzelníky, divadlo pro děti, šermířské vystoupení. A co bychom si opravdu neměli nechat ujít? V neděli v 15:30 se na louce u mostu v obci Karlštejn uskuteční prý první skutečný rytířský turnaj od dob středověku -  Český rytíř. Šestice  rytířů bude hájit práva a čest  svých šesti obcí a jen jediný zvítězí. A prý se nebude jednat o nahrané souboje a pády, ale o skutečný turnaj, jaký bychom mohli vidět v době vlády Karla IV. Myslím, že nejen kluci a tatínkové si přijdou na své, ale i dámy potěší vidět tak velkolepou podívanou. A pokud budete chtít být styloví, můžete si pro tuto příležitost pořídit také kostým (na obecním úřadu obce Karlštejn vám ho rádi za cenu 300,-zapůjčí na oba dva dny).

Za redakci Kam s dětmi vám přejeme příjemnou podívanou a těšíme se na vaše ohlasy!

 

 

27. 5. 2011



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře