Kam s dítětem? Jednoznačně na zvířecí farmu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dítětem? Jednoznačně na zvířecí farmu

Skutečnost je taková, že zima je v plném proudu a na zvířecí farmě to nebude aktuálně příliš veselé. Pokud se tam se svými dětmi vydáte, přelezete, popřípadě přeštípete plot zamčeného areálu, příliš zážitků zde nenasbíráte. Zlověstné ticho pročíslé občasným zasténáním právě umrznuvšího oslíka nebo zamrzlý rybníček s maximálně za nohu přimrzlou kačenou, neslibuje kýžený vau efekt. Když se zadaří, tak maximálně potkáte kozu, která chtěla v mrazech olíznout kovové zábradlí, takže jí k tomuto jazyk přimrzl a tím to hasne.

Není však třeba zoufat, neboť jaro jednoho dne dorazí, a až se vás zeptá, zda jste připraveni, můžete říci, že ano. Zvířecí farma (tedy ta pravá, legální) nabízí pro vaše ratolesti řadu příjemného.

S Čeňkem jsme na jedné takové byli několikrát a za mě můžu říci, že sice se střídavými úspěchy, ale spokojenost byla.

Čeněk se v blízkosti zvířátek rozvíjel a vykazoval známky radosti. U výběhu s ovečkama se mu podařilo udržet pozornost po neuvěřitelných dvaceti vteřin, než se rozšafně rozeběhl kamsi za obzor a já jsem musel být vyvolán rádiem zaměstnancem farmy, abych si dítě vyzvedl u východu.

Nejenom ovečkami je člověk na farmě živ, takže jsme samozřejmě navštívili i jiná zajímavá zvířátka. Morčata ve výběhu například Čeněk krmil natrhanou trávou a pak po nich házel šutry. Následně jsme se ještě pokochali výhledem na spící krávu, než Čeněk začal pronásledovat třínohého kocoura. Když ho nedostihl, ztratil chuť do veškerého poznávání a jal se svalit na zem, řvát a bouchat pěstičkama do země.

Je více než pravděpodobné, že vaše dítě je mnohem lépe vychované, než Čeněk, takže si všichni zúčastnění návštěvu farmy užijí.

Několik poznatků pro farmářské nováčky: Na farmě by měla být hlavním lákadlem zvířata. Pokud na farmě žádná zvířata nejsou, je to podvod a zvažte svou další návštěvu. Pokud je na farmě naopak zvířátek až moc (většinou jeden druh), tyto zvířátka nejsou moc veselá a rozpustilá a všichni chodí v řadě takovou dlouhou chodbou do nějaké místnosti, jste na jatkách.

Je možné, že si budete na farmě moct zvířata nakrmit. V tomto případě dbejte pokynů zkušených vidláků z farmy a krmte je tím, co oni určí za vhodné. Naládovat jehně pěti litry piva může být sice zábavné, ale ne moc výchovné. Pamatujte, že zde máte dítě.

Na dobré farmě by mělo být pískoviště, menší dětské hřiště a minimálně jeden sedlák v montérkách ve slamáku, co v hubě převaluje klas obilí.

Pro Kam s dětmi sepsal Dominik Landsman alias Moderní fotr

 

Jeho předchozí článek si můžete přečíst zde.

29. 1. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře