Kam s dětmi za poznáním i zábavou? Zkuste naše tipy! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi za poznáním i zábavou? Zkuste naše tipy!

Blíží se konec prázdnin, co spojit předposlední víkend zábavu se vzděláním. Naše nejen víkendové tipy vás tentokrát pozvou do zábavných a vzdělávacích parků, kde se děti určitě naučí. A ve škole se jim to určitě bude hodit. Nemyslíte?

Trilopark Praha - interativní muzeum a vzdělávací centrum 

Interaktivní muzeum Trilopark si klade si za cíl zprostředkovat ucelený pohled na historii života na naší planetě. Většina muzejních expozicí je zaměřena na zrak. Člověk má ovšem i jiné smysly. A proto v rámci Triloparku na plný úvazek zaměstnají také sluch, hmat, kde jinde si sáhnou na pravý dinosauří zub, na stoličku mamuta, veliké trilobity, na zub megalodona a mnoho dalších exemplářů. A samozřejmě zrak až vám budou oči přecházet.

 

Experimenta Benešov - interaktivní expozice v podzemí 

Jinde se na exponáty můžete pouze dívat, v Benešově použijete při prohlídce nejen oči, ale především i ruce. Instalace totiž musíte rozhýbat, roztočit, mačkat, a pak se dějí ty správné věci. Prostor podzemí působí příjemně a kouzelně jako tajemná laboratoř se zvláštními předměty.

 

IQlandia Liberec - moderní vědecké centrum s planetáriem 

Čtyři patra plná chytré zábavy, to je science centrum iQLANDIA. V deseti interaktivních expozicích se vydáte z nitra planety až do vzdálených galaxií, potkáte jediného humanoidního robota v České republice a vyzkoušíte si na čtyři stovky interaktivních exponátů, které zábavně, a přitom poutavě představují svět vědy a techniky.

 

Vida Brno - vědecký zábavný park 

Přijďte do nového zábavního vědeckého parku VIDA v Brně a schválně počítejte, kolikrát řeknete „Vida!“. Důvodů je tu dost. A na každý z nich si musíte sáhnout. Osobně vyzkoušet. Objevujte, bavte se a učte se hrou.

 

Techmania Plzeň - vědecké centrum s 3D planetáriem  

Ve dvou historických budovách bývalých Škodových závodů se nachází moderní centrum plné interaktivních exponátů, projekcí a experimentů, které si každý může vyzkoušet a osahat bez obav, že by něco rozbil. Můžete zkoumat, pozorovat, mačkat, otáčet, házet, objevovat, bavit se a při tom všem se současně učit.

 

Pevnost poznání Olomouc - centrum vědy pro celou rodinu 

V Pevnosti poznání můžete na vlastní kůži zažít experimenty a vidět zblízka věci, které jinde neuvidíte. Projdete se například modelem mozku, potkáte vodní hmyz v nadživotní velikosti, zatopíte město stoletou vodou, vyřešíte obří hlavolamy nebo díky digitálnímu planetáriu prozkoumáte hvězdnou oblohu.

 

Velký svět techniky v Ostravě 

Populárně naučné centrum v Dolních Vítkovicích představuje hravou formou zajímavosti vědy a techniky. Na ploše 14 000 metrů čtverečních jsou připraveny celkem čtyři světy s trvalými expozicemi a jeden svět určený pro výstavy dočasné. Stálicemi jee Dětský svět, Svět vědy a objevů, Svět civilizace a Svět přírody. Společným jmenovatelem všech světů je poznání prostřednictvím zábavy a hry, na vlastní kůži bez nudných učebnic plných čísel. Můžete tady přijít na na kloub fungování města nebo lidského těla, proletět se strojem času  třeba do pravěku k mamutům nebo pochopit, co je to vlastně duha nebo bouřka a spoustu dalšího.


Užijte si poznávání a hezké zážitky vám přeje redakce Kam s dětmi 

19. 8. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře