Kam s dětmi o prodlouženém svatováclavském víkendu? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi o prodlouženém svatováclavském víkendu?

Čeká nás první podzimní a ještě k tomu prodloužený víkend. Už víte, jak ho strávíte? My vám opět přinášíme naše nápady kam s dětmi, aby se nenudily.

Tento víkend je ve znamení oslav sv. Václava, ani my na něj nezapomeneme, ale pozveme vás třeba také na vinobraní, jízdu parním vlakem, na farmu za zvířaty nebo hradní kaprobraní.

 

Vinobraní v parku Grébovka

Pokud si chcete užít poklidnou zábavu v úžasné přírodě v samotném srdci Prahy, zamiřte v sobotu do Grébovky neboli Havlíčkových sadů. Na programu je totiž i bohatý program pro rodiny. Třeba rodinná stezka ve viničním duchu, výtvarné dílny, pódium s dětským programem, ale i areál pro nejmenší na louce ve spodní části parku.

 

Buchty a Loutky dětem aneb Pohádková Kinského zahrada

V Kinského zahradě proběhne v sobotu divadelní festival pro děti a jejich rodiče. Těšte se na loutková představení Buchet a loutek a jejich spřátelených divadel. Po celý den budou probíhat třeba výtvarné dílny, kde si vyrobíte loutku nebo dřevěnou hračku nebo bude připravený koutek her s kostkami, koloběžkami a najdete tady i velké Tatrovky.

 

Parním vlakem na rytířské slavnosti Křivoklání na Křivoklátě

Vydejte se na rytířské slavnosti Křivoklání. Soupravu poveze parní lokomotiva z Prahy-Braníka přes Beroun a Křivoklát. Na Křivoklátě na vás čeká festival se středověkými řemesly, šermíři a bohatým programem pro děti i dospělé. Návštěvu jarmarku si můžete zpříjemnit teplou medovinou, domácí slivovicí, plackami, tureckým medem nebo dalšími dobrotami.

 

Svatováclavské slavnosti v Kutné Hoře

Svatováclavské slavnosti, ač název zní historicky, historickou akcí nejsou. A tak se v překrásných exteriérech Kutné Hory střídá hudba s divadlem, míchají styly a žánry, staročeský trh nabízí své výrobky, a to vše s jediným cílem pobavit malé i velké, navodit dobrou náladu a pohodu babího léta.

 

Selské slavnosti na farmě rodiny Novákových

V sobotu se v Oboře u Malšic, kousek od Tábora konají rodinné Selské slavnosti.  Po celou dobu vás bude provázet bohatý program. Nebudou chybět naučné stezky pro děti, historická vesnička, řemeslná stezka a stezka národního bohatství. Samozřejmostí je prohlídka farmy, ukázka hospodářských zvířat.

 

Národní svatováclavská pouť ve Staré Boleslavi

Národní svatováclavská pouť se koná se každoročně u příležitosti dne svátku sv. Václava a je doprovázena bohatým kulturním a zábavním programem, který probíhá v historickém centru města i v přilehlém parku lázní Houštka. Na programu jsou historický trh s dobovými řemesly, pouťové atrakce a koncerty.

 

Národní den železnice v Hradci Králové

Národní den železnice se letos se uskuteční v Hradci Králové na hlavním nádraží a blízkém depu. Program již tradičně nabídne tři světy: Svět změny, historie a zábavy a nabídne bohatý program pro malé i velké. Těšit se můžete na závod drezín pro celou rodinu o ceny. Pro nejmenší návštěvníky bude připraven divadelní stan s železničními pohádkami, soutěžemi, atrakcemi, hrami a spoustou dalších aktivit.

 

Hradní kaprobraní na hradě Bítov

Slavnostní ukončení hradní sezóny, prohlídka paláce s ochutnávkou dobových pokrmů a pokusy o vylovení ryb z hradního rybníka tzv. na pytlačku, to vše na hradě Bítov. Děti v doprovodu rodičů si mohou vyzkoušet své rybářské umění a vylovit si vlastního kapra z hradního rybníka. Dva největší úlovky budou odměněny cenami.

 

Česnekové slavnosti v Rosicích

Gurmánský festival, který najdete i poslepu. Bohaté česnekové občerstvení, piva z minipivovarů, prodej českého česneku, farmářských produktů a řemeslných výrobků. A bohatý program pro děti, třeba skákací atrakce, lanové aktivity, prohlídky zámku s kostýmovaným průvodcem, stálá výstava hraček, obchůdek pro sběratele nebo středověká vesnice v zámeckém příkopu.

 

Pokud jste si nevybrali, zkuste se podívat na náš web.

Hezký prodloužený víkend z redakce. 

23. 9. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře