Kam s dětmi na hrad nebo zámek, aby něco zažily:) | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi na hrad nebo zámek, aby něco zažily:)

Prázdniny se tento víkend přehoupnou do druhé poloviny. Už jste se byli s dětmi podívat na nějakém hradě nebo zámku? Myslíte si, že by je historie nebavila? My vám tentokrát přinášíme pár tipů, kde děti prohlídka určitě bavit bude. Je totiž připravena přímo pro ně.

 

Zámek Mníšek pod Brdy dětem

Zámek v Mníšku pod Brdy nabízí celoročně programy, které jsou určeny především dětem, ale nejenom jim. V předem určených dnech a hodinách si můžete společně s vašimi ratolestmi projít zámek tak, aby vás prohlídka bavila všechny, něco jste zažili a něco se také dozvěděli. Těšit se můžete třeba na prohlídku s princeznou Aničkou, Putování za zámeckými skřítky nebo se můžete podívat do Kouzelného sklepení.

 

Prázdninové dětské prohlídky na zámku Náchod

Prohlídky probíhají v expozici Na dvoře vévodském a průvodcem malých návštěvníků je sám vévoda Petr Biron nebo jeho dcera Kateřina Vilemína. Děti se dozvědí něco málo z historie a vyslechnou si pohádku o náchodském zámku. Na závěr budou mít možnost vyfotografovat se přímo v interiéru expozice v kostýmu krále či princezny.

 

Děti na hrad! Aneb dětské prohlídky na hradě Malenovice

Toto léto provedou děti hradními expozicemi krásné princezny. Nejprve poodhalí tajemství svého vlastního království v prvním poschodí hradu a poté děti zavedou do divokého království zvířat. Zkrácený okruh má pohádkový nádech a prohlídka je zcela přizpůsobena dětské pozornosti.

 

Letní Nelahozeves dětem

Každý den jsou připraveny dětské prohlídky „Život šlechtice od dětských střevíčků“, které jsou určeny dětem od 4 let. Během nich se dozví, jak v dávných dobách žily na zámku děti a jakými radostmi i strastmi procházely. Na prohlídku navazuje kreativní dílnička.

 

Za tajemstvím zámeckých dětí v Děčíně

Malí návštěvníci nejen poslouchají a dívají se, ale některé předměty si mohou sami osahat, vyzkoušet a dokonce i ochutnat. Celou prohlídkou se jako červená nit line zajímavé pátrání po skrytých indiciích a vzkazech, které po sobě zanechaly zámecké děti. A co malé návštěvníky čeká na konci? Tajemství, které se všichni dozvědí až během prohlídky.

 

Z Itálie do Telče – po stopách kavalíra aneb dětské kostýmové prohlídky

Pokud letos o prázdninách navštívíte s dětmi zámek v Telči, budete mít jedinečnou možnost vydat se na prohlídku, která je přizpůsobená přímo dětem. Trasa nabízí dětem možnost se aktivně zapojit do celé prohlídky, budou se moci stát zámeckými dvořany a vyzkoušet si tak všechno, co musel v 16. století umět mladý šlechtic – kavalír. Poznají, jak náročné bylo naučit se šermovat, jaké tance se v té době tančily, jaké oblečení panstvo nosilo a s čím vším si musel renesanční kavalír umět poradit. Na bystré návštěvníky čeká sladká odměna.

 

To rozhodně není všechno. Děti, a samozřejmě i vy, se můžete bavit i na hradě a zámku Frýdlant, Hrubý Rohozec, Litomyšl, Sychrov Loučen, Dobříš a mnoho dalších.

 

Hezké zážitky přejí maminky z redakce Kam s dětmi 

29. 7. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře