Kam s Čeňkem? Do dětské herny! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s Čeňkem? Do dětské herny!

Nevlídné zimní počasí toho pro rodiče s malými dětmi příliš nenabízí. Pakliže navíc není sníh, může namotivovaný rodič tak maximálně se svou ratolestí obejít blok a sem tam se vyválet v bahně a nebo si zlomit zápěstí při pádu na ledu.

Ačkoliv venkovní aktivity v tomto období jsou více méně omezené, je tu celá škála takzvaných indórových aktivit. Můžete indórově sedět doma u televize, zatímco se vaše dítě bude topit v záchodové míse a nebo můžete navštívit některou dětskou hernu. To je možná přijatelnější možnost.

Dětské herny bývají často takovým tím matným světýlkem na konci tunelu šedi a nudy zimního období. Dítě zde má vše co potřebuje (tedy spoustu hraček a atrakcí, které může rozbít, aniž byste se vztekali, že vám opět vaše dítě způsobilo finanční škodu). Navíc ty akčnější dětské herny nabízejí službu „hlídání“. Tato služba, ač většinou za příplatek, je jistě zajímavá a nejeden ztrhaný rodič tuto ocení. Necháte dítě v herně na hlídání a na pár hodin si jdete po svých. Kdy a pokud vůbec si dítě vyzvednete, je čistě na vás, což vám dává takový ten hřejivý pocit, že jste pánem svého života.

Jestliže je vaše dítě malý sígr, který neposlouchá, ničí byt a roste pro kriminál, můžete jej nechat v herně navždy (zatím jsem nenašel hernu, která by tuto službu nabízela, takže to musíte udělat tak říkajíc neoficiálně). Pokud vás k dítěti i přes jeho klackovitost pojí silné pouto, přibalte mu do osobních věcí nějaký rodinný medailonek, podle kterého vás v dospělosti najde a bude nenávidět.

Jinak herna sama o sobě obsahuje vedle propriet pro dítě taktéž nějaké to posezení pro rodiče a některé taktéž možnost zakoupit si nápoj. Tím pádem se zde často shlukují společensky založené matky, které s ostatními společensky založenými matky řeší důležité věci jako je například barva vlasů nebo gelové nehty a svých dětí si nevšímají.

Já osobně se těmto osobám vyhýbám a proto se synem před návštěvou herny z povzdálí tuto zkontroluju, zda je zde bezpečno. Nic vám neznepříjemní odpoledne víc, než když k vám přijde cizí fagan a začne vás se smíchem mlátit kladívkem, aniž by to jeho matku, na kterou přes celou hernu řvete, ať si toho parchanta zavolá, nějak zajímalo.

Pokud nastane správná konstelace, je dětská herna parádním zabitím několika hodin nekonečného dne a jestliže navíc se v ní nachází klouzačka, balón a nebo agresivní dítě, které ostatní děti pronásleduje s vidinou fyzického násilí, je pravděpodobné, že se vaše dítě unaví a půjde brzo spát. A o tom to celé je. Unavit dítě, aby spalo. O ničem jiném to rodičovství není.

 

Pro Kam s dětmi sepsal Dominik Landsman alias Moderní fotr, autor Deníčku moderního fotra

Jeho předchozí článek si můžete přečíst zde.

18. 2. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře