Staň se princeznou nebo rytířem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Staň se princeznou nebo rytířem

Když já bývala dítě a o prázdninách, ať povinně či zcela dobrovolně, jsem navštěvovala hrady a zámky, všude v expozici byly zátarasy a tabule Nevstupovat, Nesahat, Neotvírat. A mě vždycky zajímalo, co je za těmi zamčenými dveřmi, a kde je v té šperkovnici tajný šuplík a podobné věci...

Když jsem si nemohla nic osahat, alespoň jsem častovala průvodkyně detailními dotazy, na které většinou neznaly odpověď. To máš za to, říkala jsem si pro sebe a slibovala si, že až já budu kastelánka, dovolím dětem všechno. O to víc mě dnes těší nové trendy, kdy si na různých výstavách nejenže můžeme, ale dokonce musíme  věci osahat, abychom věděli, jak fungují. Dnes ožívají výstavní síně,  muzea, zámky. Ale na zámku Radíč jdou ještě dál. Je tam totiž kastelánkou paní, která má sama malé zvědavé a neposedné dítko, tak dobře ví, co pro dětské návštěvníky připravit.


Zážitkové prohlídky zámku prohlídky všemi smysly aneb ochutnejte na vlastní kůži jak vypadá, zní a  voní zámek Radíč. Takto sama paní kastelánka Lenka Šíchová zve návštěvníky k prohlídce. V květnu došlo ke slavnostnímu přestřižení pásky  a bylo  otevřeno nově opravené jižní křídlo zámku s interiéry zdobenými nástropními malbami z období raného baroka a zařízeny ve stylu francouzských zámeckých usedlostí.  
 
Pro vaši návštěvu jsou připravena 2 zábavná témata prohlídek: pro rodiny s malými dětmi vždy oblíbené téma Hledání čarovného pokladu s rytířem, pro  starší objevitele pak téma Tajemné šifry a symboly v barokních malbách s barokním malířem. Návštěvník se stává součástí příběhu zámku, v interiérech nejsou žádné bariéry, naopak - průvodci v dobových kostýmech motivují velké i malé návštěvníky zámku, aby při prohlídkách  zapojili všechny smysly - zrak, sluch, hmat, čich a dokonce i chuť.   
Prohlídka je především zábavou, ale návštěvníci se také dozví, na základě podprahového a smyslového vnímání, základní informace o historii zámku, jeho architektuře a raně barokních malbách. Milovníky interiérového designu jistě nadchne propojení baroka s ležérním stylem jakoby lehkým vánkem přiváté z jižní Francie.

Pohoda romantického venkova nekončí samotnou prohlídkou interiérů jižního křídla zámku. Pro radost dětských očí je připravena Dětská zbrojnice z dílny papírového platnéře Jiřího Havlise z Borovan, kde se kluci mohou alespoň na chvíli proměnit v opravdové rytíře v brnění s meči, štíty, halapartnami apod.- vše právě na míru pro malé rytíře.  
Dřevěné halapartny si můžete vyndat ze stojanů, dřevěné meče a štíty sundat z držáků, vyzkoušet si rytířskou helmu z lepenky, nebo se kompletně obléci jako rytíř. Část kolekce je připravena i k prodeji, pokud se nějaký malý rytíř už nebude chtít odloučit od vybraného meče, či helmice.  Nezapomínáme ani na holčičky - je pro ně připraven Budoár pro princeznu, kde se mohou třeba i s maminkou proměnit díky šatům inspirovaným rokokem, parukám, krinolínám, korunkám a jiným veledůležitým doplňkům v opravdové princezny.

Zámecké zahrady jsou upraveny jak pro odpočinek dospělých, tak radovánky děti v duchu romantického tématu "zámek rytířů a princezen".  

Pro malé rytíře je připravena i půjčovna dětské zbroje a kolbiště pro rytířské turnaje, kde si mohou ověřit své rytířské dovednosti. Pro  princezny je pak  připraven osedlaný poník na procházky po zahradě.   

Dospělým odpočinek zpříjemní piknikem s první a jedinou bio Kávou3Vůní od Biopekárny Zemanka, moravskými frgály či delikatesními čokoládovými lanýži Lucie Glaister. Budou-li se chtít návštěvníci ponořit  hlouběji do svých smyslů, mohou ochutnat i zámecký Nápoj lásky inspirovaný jednou z milostných barokních maleb z interiérů zámku.  Pro milou vzpomínku mohou navštívit na závěr zámecký Boutique ve staré francouzské almaře, který prezentuje hand-made výrobky probouzející smysly značky Chateau Radíč Collection, jež ocení všechny staromilsky laděné duše milující něžný design romantického venkova v kombinaci s kvalitou.

Každá vaše návštěva zámku Radíč podpoří svým výnosem opravu panství Radíč, protože hlavním cílem našeho snažení je zachovat tuto nemovitou kulturní památku pro příští generace.

A pozor, oznamujeme příznivcům našim, že každou prázdninovou sobotu se od 16,00 hod zahrada v podzámčí promění v divadelní scénu s pohádkami pro děti i pro dospělé. Každou sobotu jiné divadlo a jiná pohádka o jiné princezně či rytířovi. Jste srdečně vítání :-)

Více informací najdete na www.ch-radic.cz
 

9. 5. 2012



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře