Básničky pro děti i babičky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Básničky pro děti i babičky

Ahoj, jsem  pravděpodobně jako vy maminka na mateřské dovolené (však my víme,  jak to s tou dovolenou je). Jako každé mamče se mi brzy začalo stýskat po nějaké práci, kde by za mnou byl vidět nějaký konkrétní výsledek, protože co si budeme povídat, celý den spousta práce kolem dětí a večer to doma vypadá stejně jako ráno, jen jsme unavenější  a statečně si odříkáváme rodičovský otčenáš – bordel v bytě, šťastné dítě. Stejně nám to nedá a po usnutí ještě něco poklidíme, setřeme podlahu a… 

Vtom najednou přijde chvíle, kdy se vám už nechce nic uklízet a vařit a dělat výpisky z knížek o výchově,  ale  kdy se vám chce tvořit – něco ušít, uplést, namalovat, vymodelovat, přestavět byt, sestavit supermoderního robota. Mně se chtělo psát, a protože jsme tou dobou chodili do zoo častěji než na nákup, začaly mě napadat  básničky o zvířátkách. Každý, kdo je četl, mě častoval pochvalou a zároveň otázkou: proč je nevydáš, šly by na dračku.  To říkáte jen proto, že jsem vaše – dcera, sestra, manželka, teta, kamarádka.  Tak mě tak napadlo, co kdybych jich pár uveřejnila, zjistila, jestli se lidem líbí, jestli by mi k nim někdo nakreslil obrázky, jestli by mi někdo neporadil, nebo zda by se dokonce nenašel někdo, kdo by mi  pomohl  básničky vydat.

Ale začneme popořádku, napište, jestli se vám  nebo dětem básničky líbí a pro jak staré děti byste je doporučili. Budu moc ráda za vaše mailíky na [email protected].

Maminka Míša



Barevný/barvený papoušek

V kleci papoušek si láteří,
že  prý nemá barvu na peří.
Chce ho jako duhu mít,
nechá si je obarvit.
Kde?
No u holiče přece!
Vem to ďas!
Každý měsíc zas a zas.



Maskovaná panda

Najít pandu medvědici
v černobílé šachovnici,
to je děsně těžká věc.
Já ji najdu nakonec.
Bambusouvou větvičku
dám jí na Gé sedmičku.
Co se stane? Kdo to ví?
Kousne si  a uvidíme
aspoň jazyk růžový.

25. 11. 2010



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře