Dřevěné vláčkodráhy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dřevěné vláčkodráhy

Snad všichni malí kluci milují vláčky a všechno, co se točí okolo nich. Jak ale koleje, vláčky a jejich příslušenství vybírat?

Pokud žádné koleje doma ještě nemáte, doporučujeme začít jednou ze sad kolejí, zatáček a dalšího příšlušenství.

S kolejemi si mohou začít hrát děti okolo 2,5 let, kdy k sobě skládají různé délky kolejí a jednoduché zatáčky. Koleje jsou celodřevěné a jednotlivé díly do sebe dobře a snadno zapadají. Jak děti rostou, můžete přidávat důmyslnější prvky, např. točnu, různé typy a velikosti  mostů, výhybky nebo tunely.  Fantazii se meze nekladou a děti si mohou poskládat dráhu libovolně velkou a složitou. Ze zkušenosti víme, že tento typ hry je velice oblíbený i u tatínků. Když si s dětmi lehnou v pokojíku na zem a plně se zaberou do hry, skoro to vypadá, jakoby si sami plnili svůj dětský sen stát se průvodčím či strojvedoucím...

Po kolejích se mohou prohánět nejrůznější typy mašinek. Firma Bigjigs nabízí široký výběr krásně barevných mašinek a lokomotiv, např. Sir Archibald Sinclair, lokomotiva Metropolitan, či nejrůznější vagónky s cihlami, olejem, dřevem nebo jeřábem. Pro nejmenší doporučujeme vláčky Safari a vláčky Cirkus se zvířátky, obojí od francouzské firmy Janod. Úžasným prvkem, které oživí každou postavenou dráhu, jsou elektrické mašinky. Švédská firma Brio s více než stoletou tradicí nabízí mohutné elektrické mašinky, které utáhnou okolo 10-ti vagónků za sebou, couvají, při jízdě svítí a houkají. Se stejnými vlastnostmi, pouze v modernějším designu vyrábí elektrickou mašinku firma Maxim. Výrobci nezapomínají ani na holčičky a nabízejí jim krásné růžové mašinky.

Všechny uvedené výrobky jsou vzájemně kompatibilní, rozptyl kolejí a koleček je u všech  výrobců stejný. Nemusíte mít proto obavy, pokud už doma nějaké koleje či vláčky máte, všechny výrobky běžně prodávané na českém trhu se dají vzájemně kombinovat.

Aby hraní s vláčky bylo ještě zajímavější, doplňte vláčkodráhu některou z budov a zařízení. Každý kluk bude jistě nadšený z ocelárny s automatickým vyklápěním uhlí nebo vlakové myčky, u které si bude moct jednoduše zapnout a vypnout mycí program. Mašinky, které budou projíždět např. vyvýšeným nádražím, je také dobré někam schovat - k tomu báječně poslouží několik typů depa.

V životě dětí je nejdůležitější hra a přesně to jim dřevěné vláčkodráhy nabízejí. 

Dřevěné vláčkodráhy jsou u dětí oblíbenou stálicí. Z reakcí rodičů, kteří se k nám pro jednotlivé díly znovu a znovu vracejí, víme, že tyto hračky nekončí odhozené někde v koutě, ale děti se k nim velice rády vracejí po mnoho let.

Autor: www.agatinsvet.cz

 

 

 

 

21. 4. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře