Čtu a vím, o čem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Čtu a vím, o čem

Dnešním dětem nestačí umět číst. Pro úspěšné zvládnutí školy, pracovní kariéru i pro orientaci v běžném životě je třeba textu i dobře porozumět: pochopit jeho sdělení, umět správně interpretova obsažené informace atp. Nakladatelství Portál proto vydalo dva sešity, u kterých si děti mohou procvičovat, zda správně rozumí textu. Po titulu Víš, co čteš? je nyní pro děti k dispozici sešit Čtu a vím, o čem.

Oba sešity jsou rozděleny do dvou částí. V první polovině najdete vždy souvislý text  (příběh či pohádka o rozsahu jedné stránky ) a k němu připravené otázky. Pokud na ně děti správně odpoví, vyjde jim tajenka. Ve druhé části pracovního sešitu na děti čeká luštění velkého množství úkolů. Děti zde tedy nepracují se souvislým textem, ale se správnou interpretací informací. Jako malí detektivové zjišťují, jak se jmenují postavy na obrázku, podle pokynů vybarvují či dokreslují obrázky apod.

Je skvělé, že si děti mohou procvičovat porozumění textu hravou cestou. Sešit Čtu a vím, o čem (i první díl Víš, co čteš?) jsou také praktické s sebou na cesty a prázdniny.

 

18. 4. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře