Animovaný celovečerní snímek Malý princ míří do českých kin! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Animovaný celovečerní snímek Malý princ míří do českých kin!

Animovaný celovečerní snímek Malý princ míří do českých kin. Přesně za týden, od 3. prosince, si můžete připomenout jeden znejmilovanějších příběhů pro snílky všeho věku.


Jde o vůbec první celovečerní animovanou adaptaci klasického mistrovského kusu Malý princ od Antoinea de Saint-­Exupéryho.

Dlouhá cesta převodu Exupéryho klasiky do moderního animovaného filmu začala před více jak osmi lety. Tehdy francouzští producenti získali povolení od pozůstalosti Saint-Exupéryho k adaptaci a oslovili ke spolupráci režiséra Marka Osborneho. Americký filmař nominovaný na dva Oscary dostal těžký úkol zpracovat příběh pro současné publikum. 

Osbornův nápad vystavět nový a paralelní příběh Malé dívky a Letce producenty i Exupéryho pozůstalost přímo nadchl. Film s rozpočtem 80 miliónů dolarů, tak zlákal ke spolupráci smetánku evropské filmové animace i veterány z velkých animačních studií z Los Angeles. Hudbu k filmu složil Hans Zimmer, držitel Oscara za Lvího krále a autor mnoha oceněných soundtracků třeba k animované komedii Madagaskar 2, Já padouch nebo Kung Fu Panda.

Animovaný celovečerní snímek pro celou rodinu přilákal i řadu hvězd, kterému v originálním anglickém znění věnovaly své hlasy. Jako třeba Jeff Bridges, Rachel McAdams, Marion Cotillard nebo James Franc.

Dětské role v originále namluvili talentovaná Mackenzie Foy, známá z Interstellaru nebo posledních dílů Twilightságy, a režisérův syn Riley Osborne.

V českém znění se můžete těšit na Kláru Novákovou, Petra Pelzera, Annu Brouskovou nebo Ondřeje Brzobohatého, Mikuláše Převrátila v roli Malého prince, Vandu Karolyi a Taťánu Kuchařovou. 

 

Příběh je opravdu krásný a i my ho vřele doporučujeme. No posuďte sami. 

Hlavní postavou příběhu je Malá dívka, již její pracovitá matka pečlivě připravuje pro svět dospělých. Letní prázdniny, které měla osmiletá hrdinka strávit nad učebnicemi a podle přesného denního plánu, ovšem naruší její excentrický, dobrosrdečný soused, Letec. Starý muž, který si stále uchoval duši dítěte, své nové a vlastně jediné kamarádce představí nový svět, v němž je možné všechno. Svět, který jemu samotnému před mnoha lety ukázal právě Malý princ. Teprve díky němu si Malá dívka uvědomí, jak chce prožít své dětství, že důležitější než úspěch a kariéra jsou vztahy a že správně vidíme lépe srdcem než očima.

Do českých kin film uvede společnost A-Company Czech a Kam s dětmi je mediálním partnerem. 

Trailer k filmu najdete zde

A nezapomeňte, že právě soutěžíme o vstupenky na tento film a další věcné ceny. Soutěžit můžete na našem webu v sekci Soutěže

 

A teď už hurá do kina, máte se určitě na co těšit. 

25. 11. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře